top of page

Qui Som?

WhatsApp%2520Image%25202020-12-05%2520at

La nostra història

Can Biel és un negoci familiar que està situat a Fornells de la Selva. Treballem en un forn que ens brinda un espai acollidor i íntim, ja que aquesta és la tercera generació que ha passat per la fleca.

 

Tot va començar quan el nostre avi va obrir una fleca a Llambilles, fa més de cent anys, la qual posteriorment seria traslladada a Fornells de la Selva. 

 

Generació rere generació hem anat perfeccionant la nostra tècnica i adquirint nous coneixements, per així, oferir el millor producte amb el millor gust possible al nostre poble. Nosaltres no treballem per fer-nos rics, sinó per oferir un producte de qualitat, atractiu a la vista, gustós i saludable.

 

La nostra manera de fer

Els nostres productes són de qualitat i saludables gràcies al forn de llenya de 1902, que és completament original. El procés que seguim per coure el pa és totalment diferent de la resta de fleques. El primer pas que seguim és encendre la llenya dins del forn fins que agafa la temperatura ideal per fornejar els productes. Una vegada aquesta llenya s'apaga i el fum desapareix és el moment per posar el pa al forn, aquesta tècnica ha anat passant de pares a fills i s'ha anat millorant amb el pas del temps.

 

La llenya que utilitzem és llenya de castanyer, ja que, és la més ràpida d'encendre i apagar. Aquest fet ens ajuda a l’hora de controlar la temperatura. A més a més, deixa una olor molt més suau en el pa. 

 

Ens aixequem cada dia amb energia i entusiasme a les cinc del matí, per tal de que el pa estigui en el seu punt òptim de fermentació i el forn a la temperatura correcta. 

DSC_0275.jpeg
WhatsApp%2520Image%25202020-11-08%2520at

Modernització

Encara que el nostre negoci té més de cent anys, mai hem pensat a industrialitzar-nos. Fins i tot, en el moment en el qual tothom s'estava industrialitzant i canviant  els forns convencionals per forns giratoris, o posant fermentadores i màquines per augmentar la producció, nosaltres ens hem mantingut fidels als nostres principis que són: la tradició, la família i l'elaboració de productes de manera 100% artesanal. 

 

No tenim gaires secrets, sinó bons ingredients: la farina és de Km 0, i per tant, donem suport i apostem pels productes que ens ofereix la terra, els quals no contenen cap mena d'additiu ni conservant químic i conserven totes les seves propietats essencials per elaborar un bon pa.

 

En els últims anys ens hem adaptat als nous temps i per això hem incorporat al negoci els divendres de pizza. Aquestes estan fetes amb productes 100% italians, des de la farina, passant pel tomàquet i fins a la llenya.  

bottom of page