top of page
  • Writer's pictureEduard Comalada

La copa mundial dels pastissers

Updated: Dec 21, 2020

Panarres, si sou aficionats al futbol, sabreu que el dia 21 de novembre del 2022 comença la competició més prestigiosa del futbol pel que fa a les seleccions, que és el mundial. En aquest torneig hi participen les millors seleccions per aixecar la copa del món, però sabeu que hi ha un mundial de pastisseria?1. Què és la Coupe du monde de la pâtisserie


La World Pastry Cup és un concurs culinari internacional que se celebra cada dos anys a Lyon, França que premia al millor equip de pastisseria del món. La pròxima celebració on es reuniran els millors pastissers de cada país serà del 30 de maig del 2021 al palau de Sirha.


Fotografia dels equips que van participar en l'última edició juntament amb l'organització Font: www.cmpatisserie.com2. Com pots arribar a participar?


Només classificar-te per aquesta copa mundial és un luxe perquè hi participen un total de 21 equips, perquè es classifiquen els tres millors països de cada continent. És a dir hi participen:

  • Els tres millors països després de participar en la Copa d'Àfrica.

  • Els tres millors països després de participar en la Copa d'Europa.

  • Els tres millors països després de participar en l'Àsia Pastry Cup (Àsia Pacífic).

  • Els tres millors països després de participar en (Llatinoamèrica).


També els equips es poden classificar per una altra via que és estar entre els set millors equips de les tres últimes edicions. Potser amb un exemple queda més clar, com hem esmentat anteriorment el maig de 2021 se celebrarà la pròxima World Cup. Per tant els jutges per decidir qui pot participar en la competició agafen la puntuació de cada país que han participat l'any 2019, 2017 i 2015. Seguidament fan podríem dir una única classificació, on ordenen a cada país segon la puntuació que van rebre en el seu moment i finalment els set països que han rebut més puntuació estan automàticament classificats per la pròxima edició.


Si tot això la selecció nacional no ha estat entre els tres millors països del seu continent, ni tampoc entre els set millors països de les últimes tres edicions, encara poden participar en aquest prestigiós torneig de la pastisseria. L'única manera que tenen és a través d'una de les tres invitacions que el president de la World Pastry Cup posseïx anomenades Wild Cards .


Fotografia de l'equip suec després de proclamar-se com el millor país d'Europa.

Font: https://www.cmpatisserie.com/3. Condicions de participació


Cada equip està format per un total de tres membres, una persona especialitzada en gelats, un pastisser i finalment per un xocolater. Abans de començar a l'edició se selecciona un tema en comú per tots els equips on hauran de demostrar el seu talent per així aixecar la copa del món.


En aquesta competició només hi ha una única condició en què no pots participar, que és que l'equip que és campió del món no pot participar en la pròxima edició, encara que formi part del Top 7, però sí que pot participar la selecció. Posem el cas que en l'última edició Espanya guanya la competició, podran participar sempre que estiguin entre els tres millors països d'Europa o bé estar en el top 7 de les tres últimes edicions (és bastant probable per no dir quasi segur, que si ets campió del món, estaràs en el top 7 ). Però una vegada ja estiguin dins de la competició el que no pot repetir és l'equip, és a dir, si quan van ser campions en l'equip hi havia en Josep, el Pep i en Joan, en la següent competició la selecció espanyola haurà de seleccionar un equip nou.


Grup de participants de l'últim mundial llançant la gorra de cuina després d'acabar totes les proves. Font: www.cmpatisserie.com4. Les proves a realitzar


Una vegada vist com pots classificar-te i les condicions de participació, queda saber quines proves han de realitzar les millors seleccions del món.


Cada equip ha d'aconseguir:


1. Dues postres de fruites:


Unes postres de presentació per a vuit persones integrat en una peça artística de sucre

Unes postres degustació de la mateixa composició per a vuit persones.


Elaboració de postres de fruites. Font: www.cmpatisserie.com


2. Sis postres al plat amb xocolata inclòs:


Unes postres al plat per a la presentació, que encaixa en una peça artística de xocolata.

Cinc postres al plat per degustar

Elaboració de postres fetes amb xocolata. Font: www.cmpatisserie.com3. Dues peces artístiques presentades sobre una base de 60 × 40 cm i una alçada màxima de 125 cm:


El primer de sucre, dos terços en sucre amb cocció (esmicolat, suflé, abocament, etc.)

El segon de xocolata


Elaboració de postres artístiques fetes amb xocolata. Font: www.cmpatisserie.com


5. Palmarès


A continuació trobarem els països que han sigut guardonats com els millors del món en el sector de la pastisseria. L'actual campió és Malàisia, va ser una dolça victòria per PatrickSiau, cap de cuina de l'Escola de la Universitat de Sunway, així com pels concursants Tan WeiLoon, Otto Tay i LoiMing Ai. Va ser una victòria especial perquè el país malai perquè mai havia guanyat aquesta competició.


La selecció espanyola també té el trofeu a les seves vitrines, ja que l'any 2011 es van proclamar campions del món, l'equip estava format per Jordi Bordas Santacreu, Julien Alvares, i Josep Guerola. Però quines altres seleccions han aixecat aquest prestigiós trofeu?


En primer lloc trobem a la selecció francesa amb vuits campionats, que és la reina d'aquesta competició. En segon lloc trobem a la selecció japonesa amb dues victòries juntament amb la selecció italiana, seguides per Bèlgica, els Estats Units, Espanya i Malàisia que tenen un mundial a les seves vitrines.

Imatge de la selecció de Malàisia (primera a l'esquerra) aixecant el trofeu del món, juntament amb les dues imatges de la selecció espanyola proclamant-se campió del món.

Font: www.cmpatisserie.com


Nosaltres mai hem participat en un mundial, però us podem assegurar que les nostres postres també són de categoria. Per això us invitem a visitar la nostra pàgina de brioixeria perquè gaudiu de la millor pastisseria de la zona: https://bit.ly/2JOON64


55 views0 comments

Comments


bottom of page